For at få succes har du brug for talent og hårdt arbejde, men hvad er vigtigst? Hvis du undrer dig, så læs videre for at finde ud af det!


Thomas Edison, den amerikanske opfinder af elpæren, sagde engang. "Geni er 1% inspiration og 99% hårdt arbejde." Dette citat er nok mere berømt end nogen af Edisons opfindelser. For mange mennesker er det et citat, der understreger værdien af hårdt arbejde, og det er ofte kimen til håb om succes i lyset af alle de selvhjælpsbøger, der fortæller dig, at grunden til, at du fejler, er mangel på indsats. Men denne sætning kan også fortolkes sådan, at selv med 99% indsats, vil du ikke få succes, hvis du ikke har 1% inspiration. Så hvad har du brug for for at få succes: hårdt arbejde eller talent? 

Lad os først se på konsekvenserne af kun at have det ene eller det andet. Først og fremmest garanterer indsats ikke succes. Ifølge de seneste data er spillerne på førsteholdet i Major League Baseball i USA for eksempel godt betalt med en gennemsnitsløn på 4,25 millioner dollars. Men spillere i de mindre ligaer, som stræber efter at komme på førsteholdet, tjener kun 7.500 dollars om året. Kan vi sige, at mange af disse spillere, som bruger årtier på at hoppe rundt i anden og tredje division, mens de tjener mindre end gennemsnitslønnen, har arbejdet mindre hårdt end deres kolleger i første division? Det er et almindeligt fænomen i vores samfund, selv om det ikke nødvendigvis er i professionel sport. Men det er også forkert at antage, at talent er en garanti for succes. Det skyldes, at mange af de mennesker, der bliver bemærket for deres talent i en ung alder, ofte viser sig ikke at være bedre end den gennemsnitlige person.

I sidste ende er succes ikke baseret på hårdt arbejde eller talent alene, begge dele er vigtige. Men det betyder ikke, at vi ikke kan svare på spørgsmålet om, hvad der er vigtigst: hårdt arbejde eller talent? Afslutningsvis mener jeg, at hårdt arbejde er vigtigere end talent. Det er der flere grunde til, men en af dem er, at jeg mener, at talent i sidste ende opdages gennem hårdt arbejde. Når de fleste mennesker hører ordet talent, tænker de som regel på folk, der har et særligt talent, såsom at løse svære matematiske problemer i en ung alder uden nogen formel træning eller at spille et musikinstrument med stor dygtighed. Men meget få mennesker er begavede på denne måde, og deres naturlige evner er ikke nødvendigvis grundlaget for deres succes. De tror snarere på, at de gennem en konstant indsats kan identificere deres talenter - de områder, hvor de kan opnå bedre resultater end andre, når de gør en lige så stor indsats - og skille sig ud fra mængden.

Så hvis du vil have succes, er du nødt til at arbejde hårdt. Det betyder ikke, at "hvis du ønsker det stærkt nok og arbejder hårdt nok, vil dine drømme gå i opfyldelse", men snarere at "din indsats bør være noget målrettet", hvilket betyder, at hvis du ikke er tilfreds med resultaterne af din indsats, er det en mulighed at tage et skridt tilbage og lede efter en ny retning, for at give op uden at prøve hårdere kan, som nogle siger, være at give op på succes, men det kan også betyde, at dit talent ikke er nok til at gøre dig succesfuld i fremtiden. Hvis du derfor kan gøre en indsats for at finde dit talent i tiden efter, at du har givet op, vil du kunne komme lidt tættere på succes.